Ana Sayfa > İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Programı

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Programı

Son Başvuru Tarihi: 01.01.0001

EĞİTİMİN AMACI

27 Kasım 2010 tarihli ve 27768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik gereğince, C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına katılacak olan adayları konuyla ilgili bilgilendirerek sınava hazırlamaktır.

KATILIMCI PROFİLİ:

Mühendisler, üniversitelerin fizik ve kimya bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olanlar ile teknik öğretmenler ve iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları eğitime katılabileceklerdir.

EĞİTİMCİLERİN NİTELİKLERİ:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkileri onaylanmış, konusuyla ilgili deneyimli eğitmenlerdir/

BELGE:

Eğitimi tamamlayan adaylara, Sakarya Üniversitesi tarafından eğitim katılım belgesi verilecektir. Bu belgeler eğitimin tamamlanmasından itibaren en geç (10) on gün içerisinde Bakanlığa gönderilir. Eğitim katılım belgesi Bakanlığa gönderilmeyen adaylar sınava katılamaz, yenileme eğitimine katılma zorunluluğu bulunanların ise vize işlemleri yapılmaz.

SINAV:

Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları Bakanlıkça yapılır yada yaptırılır. Girdiği ilk sınavda başarılı olamayan aday takip eden sınavlardan birine daha katılabilir. Ancak iki sınavda da başarılı olamayanlar yeniden eğitim programına katılmak zorundadır. Adayların C sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yaptırılacak merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir.

EĞİTİM PROĞRAMI

Eğitim programı 180 saat teorik, 40 saat uygulamalı olup toplam 220 saattir.

UZAKTAN EĞİTİM:

Başvuru sahipleri, 180 saatlik teorik eğitimin ilk 90 saati internet üzerinden öncelikli olarak alacak ve bu eğitimin %10 u (9 saati) eşzamanlı olarak internet üzerinden yapılacaktır. Uzaktan eğitime katılım zorunludur.

ÖRGÜN EĞİTİM:

Örgün eğitimler, Sakarya Üniversitesi kampüsünde bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (SAUSEM) verilecektir.Uzaktan eğitimin tamamlanmasının ardından adaylar günde maksimum 6 saat olmak üzere 90 saatlik örgün eğitime katılacaklardır. Dersler sabah 9.00 dan önce ve gece 21.00 den sonra yapılmayacaktır. Her bir ders saati 45 dakika olup 15 dakikalık aralar verilecektir. Örgün eğitime katılım zorunludur.

KURS ÜCRETLERİ:

Ücretlerimize K.D.V. dahildir.

Eğitim Ücret :1500 TL.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

EFT/HAVALE (EFT/HAVALE Yapacak Olan Adaylar Alıcı Kısmına "Sakarya Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü" Yazınız)

- Ziraat Bankası

- Şube Kodu: 1946