Ana Sayfa > Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı Sınavı

Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı Sınavı

Son Başvuru Tarihi: 08.12.2017

Son Başvuru Tarihi : 08 Aralık 2017
Sınav Tarihi : 17 Aralık 2017 / 14:00-16:00 (Yoğunluğa göre bir sonraki hafta sonu olabilir.)
Sınav Yeri : Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Serdivan/Sakarya

DİKKAT! Daha önce sınava giren adaylar, katılmak istedikleri her sınav için yeniden başvuru yapmak zorundadırlar. Aksi taktirde sınava giremeyeceklerdir.
Sınava 2 kereden fazla başvuru yapan adaylarımız ücret yatırmaları gerekmektedir. Aksi durumda başvuruları onaylanmayacak olup sınava giremeyeceklerdir.
Sınavda Bilgisayar, Tablet ve Telefon benzeri cihazlar kullanılması yasaktır. Özet Dökümanlara Aday İşlemleri Panelinden ulaşabilirsiniz.

Youtube Eğitim Videolarına ulaşmak için tıklayınız.

SINAV TANITIMI

Güvenlik Bilgi Formu (GBF) Hazırlayıcısı, üniversite mezunlarına yeni ve yüksek kazançlı iş imkanı sunuyor.
Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik ile birlikte, yurt içi üreticilerin yanı sıra ithal edilen madde ve karışımlar için de güvenlik bilgi formu zorunlu hale geldi.
Birçok firma istihdam etmek üzerek GBF Hazırlayıcısı aramaya başlamış durumda. Zorunluluktan sonra sektörde GBF Hazırlayıcısı en çok aranılan eleman haline geldi.

SINAV İÇERİĞİ
  • Tehlikeli kimyasal madde ve karışımların sınıflandırılması,
  • Güvenlik bilgi formalarının hazırlanması esasları,
  • Kimyasalların Yeni Sınıflandırma Yönetmeliği (SEA) ve Ekleri
  • Taşımacılık Bilgisi
KİMLER BAŞVURABİLİR
  • Mühendislik Fakültesi mezunları,
  • Eczacılık Fakültesi mezunları,
  • Fizik, Kimya veya Biyoloji Bölümü mezunları,
  • Kimya ile ilgili alanda yüksek lisans veya doktora yapmış kişiler.
  • Kimya ön lisans mezunu olup kimya sektörü üretim, laboratuvar, kalite kontrol ve benzeri bölümlerde en az bir yıl çalışmış kişiler,
  • Lise mezunu olup kimya sektörü üretim, laboratuvar, kalite kontrol ve benzeri bölümlerde en az beş yıl çalışmış kişiler,
  • Kimya teknik lisesi, kimya meslek lisesi ve benzeri liselerden mezun olup kimya sektörü üretim, laboratuvar, kalite kontrol ve benzeri bölümlerde en az iki yıl çalışmış kişiler,
SINAV HAKKINDA ÖNEMLİ NOTLAR
  • Başvurunuz onaylandıktan sonra sınav ile ilgili dokümanlara ulaşabileceksiniz. (Başvurunuz en geç 48 saat içerisinde onaylanacaktır.)
  • Birinci sınavda başarısız olan adaylar için ikinci sınav hakkı ücretsizdir.
  • Sınavda, SAÜSEM tarafından online olarak paylaşılan dökümanların çıktısını kullanmak serbesttir
  • Sınava katılımda, kayıt sırası esas alınacaktır.
  • Sertifikada, SAÜSEM ve TÜRKAK Logosu yer alacaktır.

SINAV ÜCRETİ: 300 TL  (Kesinlikle ÜCRET İADESİ Yapılamamaktadır ! )

BANKA HESAP BİLGİLERİ

Ziraat Bankası
Hesap Sahibi : Sakarya Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
Şube Kodu : 1946
Hesap No : 1946-29 5163 5350 35
IBAN :  TR06 0001 0019 4629 5163 5350 35

Sınava Gelirken Adayların Yanında Getireceği Belgeler :

Aşağıda yer alan kriterleri sağlayanlar yeterlilik sınavına katılabilirler:

a) Lise mezunu olup kimya sektörü üretim, laboratuvar, kalite kontrol ve benzeri bölümlerde en az beş yıl çalışmış olanlar, (Lise diploması ve tanımlanan alana ilişkin 5 yıl tecrübeyi gösteren SGK dökümü)

b)  Kimya teknik lisesi, kimya meslek lisesi ve benzeri liselerden mezun olup kimya sektörü üretim, laboratuvar, kalite kontrol ve benzeri bölümlerde en az iki yıl çalışmış olanlar, ( İlgili bölüme ait lise diploması ve tanımlanan alana ilişkin 2 yıl tecrübeyi gösteren SGK dökümü)

c) Kimya ön lisans mezunu olup kimya sektörü üretim, laboratuvar, kalite kontrol ve benzeri bölümlerde en az bir yıl çalışmış olanlar, ( İlgili bölüme ait ön lisans diploması ve tanımlanan alana ilişkin 1 yıl tecrübeyi gösteren SGK dökümü)

ç) Mühendislik ve eczacılık fakültelerinden, fen veya fen-edebiyat fakültelerinin kimya, biyoloji veya fizik bölümlerinden mezun olanlar, ( İlgili fakülte ve bölüme ait lisans diploması )

d) Kimya bilimi ile ilgili yüksek lisans, doktora yapmış olanlar. ( İlgili yüksek lisans ve ya doktora diploması )

e) Aday / Belgeli Personel Sözleşmesi (ıslak imzalı ikişer nüsha olarak)

Başvuru sırasında, adayın sağladığı kriterlerin delili olan belgenin yanı sıra tüm adaylardan istenen ortak belgeler aşağıdaki gibidir:

▪          2 Adet fotoğraf

▪          Kimlik fotokopisi

▪          Sınav ücretinin yatırıldığı banka dekontu

NOT : Sınava Gelirken Yanınızda Mutlaka İstenilen Belgeleri Getiriniz!

Faks: 0264 295 54 50

Önemli Eğitimler