Oto Ekspertiz Uzmanlığı Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ                16 ARALIK 2019 PAZARTESİ 23:59

EĞİTİM TARİHİ                              17 ARALIK  2019 -  15 OCAK 2020

SINAV HAFTASI                             10 OCAK -  15 OCAK 2020

Eğitiminize Eğitim Portalına Giriş butonuna basarak katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adınız : TC Kimlik Numaranız
Şifreniz               : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

(Sınav haftasında istediğiniz gün ve saatte sınava girebilirsiniz. Sınava 3 kez girme hakkınız bulunmaktadır. Geçme notu: 50)

Bu Sertifika Programı "Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı - Seviye 4" Mesleki Yeterlilik Belgesi Yerine Geçmez
EĞİTİMİN AMACI
Tüm ülkeden, her yaştan insanın katılabileceği eğitimin amacı, ikinci el oto ekspertiz servislerinde çalışmak üzere yetiştirilecek uzmanların teorik ve pratik eğitimlerinin sağlanmasıdır. Eğitimli ve tecrübeli eğitimcilerin gözetiminde akademik bilgilerin ve deneyimlerin aktarılmasıyla gerçekleşecek olan eğitim, oto ekspertiz sektörünün nitelikli eleman ihtiyacına da çözüm getirme noktasında önemli bir girişimdir.

KİMLER KATILMALI
İkinci el araç alım-satımı yapan ya da araç alım-satımı konusunda bilgilenip eğitim almak isteyen, otomotiv bölümü mezunu olup, oto ekspertiz sektörüne yönelmek isteyen, oto ekspertiz sektöründe çalışmak isteyen ya da bu sektörde çalışıyor olup uzmanlaşmak isteyen herkes.

EĞİTİM PORTALI 24 SAAT AÇIKTIR. İSTEDİĞİNİZ GÜN VE SAATTE EĞİTİM VİDEOLARINA ULAŞABİLİRSİNİZ.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ
Oto Ekspertiz Temel Tanımları ve Terimler
Araç Ekspertizi Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Araçlarda Temel Kronik Sorunlar Bilgilendirme Eğitimi
Araç Ekspertizi Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
İş Emri ve Araç Dosyası Açılışı Eğitimi
Resmi Araç Sorgulamaları (Vergi Borcu, Trafik Ceza Borcu, HGS-OGS-KGS)
Kaporta-Boya ve Motor-Mekanik Ekspertiz Temel Bilgileri
Araç Elektroniği Temel Bilgileri (OBD Kullanımı)
Test Hattı Kullanımı ve İş Takibi (Fren-Süspansiyon Test ve Dinamometre)
İş Emri Kapanışı ve Araç Dosyası Hazırlama Eğitimi
Formen-Usta Ön Bilgilendirme ve Brifing Eğitimi
Araç Anlatım ve Sunumu
İş ve İşçi Güvenliği Temel Bilgilendirmeleri
Araç İlan Takibi
İş Güvenilirliği ve Tarafsızlığı Eğitimi
Kurumsal Firmada Kurumsal Kimlik Kazanımı
  • OTORAPOR ERP ve OTORAPOR MOBİL APLİKASYON Rapor Üretme Modülü Kullanımı
NOT: Eğitim uzaktan eğitim şeklinde olacaktır. Eğitim sonunda sınav yapılacak olup başarı kazanan adaylarımızın sertifikaları adreslerine kargolanacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ : 300 TL  (Kesinlikle ÜCRET İADESİ Yapılamamaktadır)

Şehit - Gazi ailesi ve çocuklarına yüzde 10,
Sakarya Üniversitesi personeli, eş ve çocuklarına yüzde 10,
Engellilere yüzde 10 oranında indirim uygulanmaktadır.

EĞİTİM SAATİ:  Eğitim toplamda 32 AKTS. Avrupa Kredi Transfer Sisteminde 1 AKTS, 30 Saat iş yüküdür.

• Kargo ücreti SAUSEM tarafından ödenmek üzere Belgeler Adaylarımızın adreslerine gönderilecektir. (Ancak; yurt dışında ikamet eden adaylarımızın sertifika gönderim ücreti kendilerine aittir. Türkiye'de bir adres bildirmeleri durumunda gönderim ücreti yine SAÜSEM tarafından yapılacaktır.)
  • Eğitime katılacak adaylar her hangi bir firma adına eğitimlerini fatura ettirmek istiyorlar ise başvurularını yaptıkları gün dekont ve firma bilgilerini bilgeng@sakarya.edu.tr mail adresine mutlaka mail atmalıdırlar.

Hesap Sahibi: Sakarya Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
Hesap No     : 27-464698-2