Oto Ekspertiz Uzmanlığı Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ                  30 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 23:59

EĞİTİM TARİHİ                               1- 31 EKİM 2021

SINAV HAFTASI                               25 - 31 EKİM 2021

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır.

Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir.

Eğitim portalındaki videolar eğitim sonrasında da sürekli olarak açık kalmaktadır.

Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Eğitime, Eğitim Portalına Giriş butonuna basarak katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adı: TC Kimlik Numaranız
Şifre              : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Sınav: Sınav tarihleri aday işlemleri panelinden görüntülenebilmektedir.

Belirtilen sınav tarihi aralığında sınava 3 kez giriş yapma hakkı bulunmaktadır. Belirtilen tarih aralığında istenilen gün ve saatte, sınava, eğitim portalında Sınav bölümünden giriş yapılabilmektedir.

Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır.

Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Sertifika: Sertifikalar, e- sertifika olarak e-devlete yüklenecektir.

Ayrıca sertifika gönderilmeyecektir. E- sertifika için ücret alınmamaktadır.

Bu Sertifika Programı "Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı - Seviye 4" Mesleki Yeterlilik Belgesi Yerine Geçmez

EĞİTİMİN AMACI
Tüm ülkeden, her yaştan insanın katılabileceği eğitimin amacı, ikinci el oto ekspertiz servislerinde çalışmak üzere yetiştirilecek uzmanların teorik ve pratik eğitimlerinin sağlanmasıdır. Eğitimli ve tecrübeli eğitimcilerin gözetiminde akademik bilgilerin ve deneyimlerin aktarılmasıyla gerçekleşecek olan eğitim, oto ekspertiz sektörünün nitelikli eleman ihtiyacına da çözüm getirme noktasında önemli bir girişimdir.

KİMLER KATILMALI
İkinci el araç alım-satımı yapan ya da araç alım-satımı konusunda bilgilenip eğitim almak isteyen, otomotiv bölümü mezunu olup, oto ekspertiz sektörüne yönelmek isteyen, oto ekspertiz sektöründe çalışmak isteyen ya da bu sektörde çalışıyor olup uzmanlaşmak isteyen herkes.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

• Oto Ekspertiz Temel Tanımları ve Terimler
• Araç Ekspertizi Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
• Araçlarda Temel Kronik Sorunlar Bilgilendirme Eğitimi
• Araç Ekspertizi Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
• İş Emri ve Araç Dosyası Açılışı Eğitimi
• Resmi Araç Sorgulamaları (Vergi Borcu, Trafik Ceza Borcu, HGS-OGS-KGS)
• Kaporta-Boya ve Motor-Mekanik Ekspertiz Temel Bilgileri
• Araç Elektroniği Temel Bilgileri (OBD Kullanımı)
• Test Hattı Kullanımı ve İş Takibi (Fren-Süspansiyon Test ve Dinamometre)
• İş Emri Kapanışı ve Araç Dosyası Hazırlama Eğitimi
• Formen-Usta Ön Bilgilendirme ve Brifing Eğitimi
• Araç Anlatım ve Sunumu
• İş ve İşçi Güvenliği Temel Bilgilendirmeleri
• Araç İlan Takibi
• İş Güvenilirliği ve Tarafsızlığı Eğitimi
• Kurumsal Firmada Kurumsal Kimlik Kazanımı

Toplamda 38 ders saati eğitim verilmektedir.

Eğitime katılacak adaylar her hangi bir firma adına eğitimlerini fatura ettirmek istiyorlar ise başvurularını yaptıkları gün dekont ve firma bilgilerini bilgeng@sakarya.edu.tr mail adresine mutlaka mail atmalıdırlar.

Alıcı Adı      : Sakarya Üniversitesi Dön. Ser. İşl. Md.
Hesap No     : 27-464698-2
IBAN           : TR21 0020 9000 0046 4698 0000 02