Bilirkişilik Temel Eğitimi (Örgün Eğitim)

BİLİRKİŞİ TEMEL EĞİTİMİ

Eğitim Tarihleri: 20 - 21 - 22 - 23 Eylül 2019

BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ DUYURULARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, "Bilirkişilik Yönetmeliği" 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğe göre; adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin “BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ” almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar bundan sonra bilirkişilik yapamayacaklar.

Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bir eğitimdir. Temel eğitim, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 ders saatinden oluşur. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara temel eğitimi tamamladıklarına dair bir belge verecektir. Bilirkişilik te mel eğitimine katılarak sertifika sahibi olan kişiler, Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıkları tarafından yapılan bilirkişilik ilanında belirtilen diğer şartları da sağlamaları halinde, almış oldukları sertifika ile birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir.

Bilirkişilik Yönetmeliği İçin Tıklayınız

EĞİTİM İÇERİĞİ

BÖLÜM 1: YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR

Giriş

Türk yargı teşkilatı

Yargısal faaliyet içinde yer alan süjeler

Yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler

BÖLÜM 2: BİLİRKİŞİNİN NİTELİKLERİ, ÖDEVLERİ VE ETİK İLKELER

Bilirkişinin Nitelikleri

Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt

Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler

Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu

BÖLÜM 3: BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ

Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu

Bilirkişinin Görevlendirilmesi

Bilirkişi İncelemesinin Yapılması

BÖLÜM 4: RAPOR YAZIMI USUL VE ESASLARI

Oy ve Görüşün Sunulması

Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi

BÖLÜM 5: UYGULAMA

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1. Eğitim grupları 24 sayısına ulaştığında açılmaktadır. Başvuru yeterli sayıya ulaşmadığı gruplarda, adayın oluru ile farklı gruplara aktarım yapılabilmektedir.
2. Bir aday günde en fazla 6 saat eğitim alabilir.
3. Bir aday eğitimini iki hafta da tamamlamalıdır
4. Özel grup taleplerinde başvuru sayısı en az 20 kişi olmalıdır.

NOT: Eğitim 24 Kişilik gruplar halinde açılacaktır.  24 Kişi tamamlandığında adaylara eğitim yeri ve saati SMS olarak bilgilendirilecektir.

EĞİTİM ÜCRETİ : 1000TL(KDV Dahil)

Şehit - gazi ailesi ve çocuklarına yüzde 10,
Sakarya Üniversitesi personeli, eş ve çocuklarına yüzde 10,
Engellilere yüzde 10 oranında indirim uygulanmaktadır.

Hesap Sahibi: Sakarya Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
Hesap No     : 27-464698-2
IBAN           : TR21 0020 9000 0046 4698 0000 02

***Açıklama kısmına lütfen Eğitim Alan Kişinin TC kimlik numarasını, Adı ve Soyadını yazınız.

Mesai Saatler: 09:30 - 12:30  || 13:30 - 17:30
Tel:   0264 295 42 20