Derin Öğrenme - Bilgisayarla Görmeye Yönelik (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ 15 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 23:59
EĞİTİM TARİHİ 16 ARALIK 2021- 15 OCAK 2022
SINAV HAFTASI 10 - 15 OCAK 2022

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir. Eğitim portalındaki videolar eğitim sonrasında da sürekli olarak açık kalmaktadır. Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Eğitime, bu sayfanın en altında yer alan Eğitim Portalı butonuna tıklayıp katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adı  : TC Kimlik Numaranız
Şifre               : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Sınav: Sınav tarihleri aday işlemleri panelinden görüntülenebilmektedir. Belirtilen sınav tarihi aralığında sınava 3 kez giriş yapma hakkı bulunmaktadır. Belirtilen tarih aralığında istenilen gün ve saatte, sınava, eğitim portalında Sınav bölümünden giriş yapılabilmektedir. Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır. Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Sertifika: Sertifikalar, e-sertifika olarak e-devlete yüklenecektir. E-sertifika için ücret alınmamaktadır. Ayrıca sertifika gönderilmeyecektir.

DERİN ÖĞRENME - BİLGİSAYARLA GÖRMEYE YÖNELİK

Geleneksel yöntem kabiliyet ve performanslarından daha ileri performans çıktısı gereksinimleri araştırmacıları yapay zeka tabanlı çözümlere itmiştir. Son yıllarda artan özellikle etiketli veri çeşidi ve miktarıyla bunu takiben gelişen grafik işlem kartları teknolojileri bu gereksinimleri karşılamada derin öğrenme yöntemlerinin temelini oluşturmuşlardır. Derin öğrenme algoritmaları, daha büyük boyutlu veriden daha fazla öznitelik ve parametre öğrenmeyi mümkün kılmaktadır. Yinelemeli derin yapay sinir ağları ve kısa-uzun süreli bellek ağları metin, karakter, ses gibi ardışık verilerin işlenmesinde kullanılmaktadır. Evrişimsel (konvolüsyonel) derin yapay sinir ağları, bazı özel mimari, parametre güncelleme yöntemleri ve aktivasyon fonksiyonları ile özellikle görüntü ile ilgili işlerde kullanılırlar.

Bu programın çıktısı olarak katılımcılar, büyük veri kullanılarak eğitilen derin evrişimsel sinir ağı modelleriyle, veri kümesinde bulunan nesne sınıflarına ait daha önce hiç karşılaşmadıkları görüntüleri tanıma, nesneleri çevreleyen sınırları belirleme ve bölütleme gibi konularda algoritma geliştirebileceklerdir. Ayrıca derin yapay sinir ağlarının geneli hakkında bilgi sahibi olarak hangi tipte veriyi nasıl ve ne çeşit bir yapıda eğitmeleri gerektiği hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Lisans seviyesinde matematik ve orta düzey kodlama bilgisi gerektiren eğitim, mühendislik alanındaki öğrenciler ve mezunlara yöneliktir Ayrıca herhangi bir sayısal veya etiket şeklinde çıktıyı tahmin etmeye dayalı işlerle ilgilenen farklı disiplinlerden katılımcıların da genel kültür düzeyi ötesinde bilgi ve yetenek sahibi olabilmelerine uygun altyapıyı oluşturmaktadır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Tanımlar (Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi, Yapay Sinir Ağları, Bilgisayarla Görme)

Öğrenme Çeşitleri (Öğreticili Öğrenme, Öğreticisiz Öğrenme, Pekiştirmeli Öğrenme)

Bilgisayarla Görme Uygulamaları

• Başlangıç Ağırlıklarının Belirlenmesi
  • Veri Artırma Yöntemleri

Nesne Tanıma ve Nesne Bulma Uygulamaları

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan kırmızı “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. Eğitim başlangıç tarihinde size kullanıcı adı ve şifreniz sms ve e-posta ile gönderilecektir. EFT yöntemiyle ödeme yapmak isteyen kişiler başvuru yap butonuna tıklamadan önce internet bankacılığı veya atm üzerinden eğitim ve kurslar hesabımıza ödeme yapabilir başvuru esnasında dekont yükleyerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

15 Aralık 2021

Bu Kategorideki Diğer Eğitimler