Derin Öğrenme - Bilgisayarla Görmeye Yönelik (Uzaktan Eğitim)

DERİN ÖĞRENME - BİLGİSAYARLA GÖRMEYE YÖNELİK

Eğitiminize Eğitim Portalına Giriş butonuna basarak katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adınız : TC Kimlik Numaranız
Şifreniz               : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

SON BAŞVURU TARİHİ                31 AĞUSTOS 2019 CUMARTESİ 23:59

EĞİTİM TARİHİ                              2 EYLÜL            -  30 EYLÜL 2019

SINAV HAFTASI                             25 EYLÜL         -  30 EYLÜL 2019

DEVAM EDEN EĞİTİM                  02 AĞUSTOS  -  31 AĞUSTOS 2019

SINAV HAFTASI                             25 AĞUSTOS  -  31 AĞUSTOS 2019

DEVAM EDEN EĞİTİM                  17 AĞUSTOS  -  15 EYLÜL 2019

SINAV HAFTASI                             10 EYLÜL        -  15 EYLÜL 2019

(Sınav haftasında istediğiniz gün ve saatte sınava girebilirsiniz. Sınava 3 kez girme hakkınız bulunmaktadır. Geçme notu: 50)

Geleneksel yöntem kabiliyet ve performanslarından daha ileri performans çıktısı gereksinimleri araştırmacıları yapay zeka tabanlı çözümlere itmiştir. Son yıllarda artan özellikle etiketli veri çeşidi ve miktarıyla bunu takiben gelişen grafik işlem kartları teknolojileri bu gereksinimleri karşılamada derin öğrenme yöntemlerinin temelini oluşturmuşlardır. Derin öğrenme algoritmaları, daha büyük boyutlu veriden daha fazla öznitelik ve parametre öğrenmeyi mümkün kılmaktadır. Yinelemeli derin yapay sinir ağları ve kısa-uzun süreli bellek ağları metin, karakter, ses gibi ardışık verilerin işlenmesinde kullanılmaktadır. Evrişimsel (konvolüsyonel) derin yapay sinir ağları, bazı özel mimari, parametre güncelleme yöntemleri ve aktivasyon fonksiyonları ile özellikle görüntü ile ilgili işlerde kullanılırlar.

Bu programın çıktısı olarak katılımcılar, büyük veri kullanılarak eğitilen derin evrişimsel sinir ağı modelleriyle, veri kümesinde bulunan nesne sınıflarına ait daha önce hiç karşılaşmadıkları görüntüleri tanıma, nesneleri çevreleyen sınırları belirleme ve bölütleme gibi konularda algoritma geliştirebileceklerdir. Ayrıca derin yapay sinir ağlarının geneli hakkında bilgi sahibi olarak hangi tipte veriyi nasıl ve ne çeşit bir yapıda eğitmeleri gerektiği hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Lisans seviyesinde matematik ve orta düzey kodlama bilgisi gerektiren eğitim, mühendislik alanındaki öğrenciler ve mezunlara yöneliktir Ayrıca herhangi bir sayısal veya etiket şeklinde çıktıyı tahmin etmeye dayalı işlerle ilgilenen farklı disiplinlerden katılımcıların da genel kültür düzeyi ötesinde bilgi ve yetenek sahibi olabilmelerine uygun altyapıyı oluşturmaktadır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

• Tarihçe
  • Tanımlar (Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Yapay Sinir Ağları, Bilgisayarla Görme)
  • Öğrenme Çeşitleri (Öğreticili Öğrenme, Öğreticisiz Öğrenme, Pekiştirmeli Öğrenme)
  • Bilgisayarla Görme Uygulamaları

• Veri Artırma Yöntemleri
  • Nesne Tanıma ve Nesne Bulma Uygulamaları

EĞİTİM ÜCRETİ: 400 TL
(Kesinlikle ÜCRET İADESİ Yapılmamaktadır)

Şehit - Gazi ailesi ve çocuklarına yüzde 10,
Sakarya Üniversitesi personeli, eş ve çocuklarına yüzde 10,
Engellilere yüzde 10 oranında indirim uygulanmaktadır.

İndirimler 16.11.2018 tarihinden sonra yapılacak başvurularda geçerli olmak üzere belirlenen kontenjana bağlı kalarak sadece bir indirim maddesinden yararlanacak şekilde uygulanır. İndirimlerden faydalanabilmek için söz konusu durumunuzu gösterir belgeyi mail atmalısınız.

• Kargo ücreti SAUSEM tarafından ödenmek üzere Belgeler Adaylarımızın adreslerine gönderilecektir. (Ancak; yurt dışında ikamet eden adaylarımızın sertifika gönderim ücreti kendilerine aittir. Türkiye'de bir adres bildirmeleri durumunda gönderim ücreti yine SAÜSEM tarafından yapılacaktır.)
  • Eğitime katılacak adaylar her hangi bir firma adına eğitimlerini fatura ettirmek istiyorlar ise başvurularını yaptıkları gün dekont ve firma bilgilerini bilgeng@sakarya.edu.tr mail adresine mutlaka mail atmalıdırlar.

Hesap Sahibi: Sakarya Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
Hesap No     : 27-464698-2
IBAN           : TR21 0020 9000 0046 4698 0000 02

***Açıklama kısmına lütfen Eğitim Alan Kişinin TC kimlik numarası, Adı ve Soyadını yazınız.

Mesai Saatler: 09:30 - 12:30  || 13:30 - 17:30
Tel:   0264 295 42 20