İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ                  31 EKİM 2020 CUMARTESİ 23:59

EĞİTİM TARİHİ                                2  - 30 KASIM 2020

SINAV HAFTASI                               25 -  30 KASIM 2020

“İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi" Tanıtım Videosu

Eğitiminize Eğitim Portalına Giriş butonuna basarak katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adınız : TC Kimlik Numaranız
Şifreniz               : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

(Sınav haftasında istediğiniz gün ve saatte sınava girebilirsiniz. Sınava 3 kez girme hakkınız bulunmaktadır. Geçme notu: 50)

EĞİTİM SÜRESİ

24 Saat

KİMLER KATILABİLİR?

- Eğitime kişisel gelişim anlamında bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkes başvuru yapabilir.
İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar uzmanlığında Bilirkişilik yapmak isteyen kişiler

* 6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun 10 uncu ve Bilirkişilik Yönetmeliğinin 38 inci maddelerindeki bilirkişiliğe başvuru ve kabul koşullarını taşımak

- Avukatlar
- Hakimler
- İş Müfettişleri ve Uzmanları
- Yeminli Mali Müşavirler
- Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler
- İş güvenliği Uzmanları
- Üniversitelerin ön lisans veya lisans (hukuk öğrenimi görmüş kişiler dâhil) eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar
- Üst Düzey Yöneticiler
- İnsan Kaynakları Yöneticileri
- İnsan Kaynakları Uzmanları
- Personel Yöneticileri
- Personel Uzmanları

Bilirkişilik Kanunu İçin Tıklayın

Bilirkişilik Yönetmeliği İçin Tıklayın

EĞİTİMİN AMACI

Uygulamada iş mahkemelerinin görev alanındaki uyuşmazlıklarda, işçilik alacağının hesaplatılması amacıyla bilirkişiye başvurulmaktadır. Bilirkişilerin, işçilik alacakları ile ilgili yasal esaslar ve işçilik alacaklarının hesaplanması hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu doğrultuda iş mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar eğitiminde bilirkişi adaylarına, önce iş hukukuna ilişkin teorik eğitim verilmesi daha sonra farazi olaylara dayalı olarak nitelikli hesaplama yapabilme yetisi kazandırılması amaçlanmaktadır.

İş mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar bilirkişiliği yapmak isteyen bilirkişi adaylarına gerekli teorik ve pratik eğitimin verilmesi ve bilirkişi adaylarının alt uzmanlık alanlarını belgelendirebilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Yukarıdaki bilgilendirmelerin dışında kişisel gelişim amacıyla da bu sertifika programına katılınabilinir.

EĞİTİM İÇERİĞİ

- İş Hukukunda Temel Kavramlar, İş sözleşmeleri ve İş Sözleşmelerinin Feshi
- İş Hukukunda Ücret Kavramı, Çalışma Süreleri ve İzinler
- İş Hukukunda İşçilik Alacakları
- İş Hukukunda İşe İade Davaları
- İş Hukukunda Nitelikli Hesaplamalar
- İş Hukukunda İşçilik Alacaklarında Kıdem ve İhbar Tazminatı, Fazla Mesai, Ulusal
- Bayram ve Genel Tatil, Yıllık İzin, Kötü Niyet Tazminatı, Hafta Tatili Hesaplamaları
- İş Hukukunda İşe İade Davalarında Dört Aylık Boşta Geçen Süre Ücreti ve İş Güvencesi
- Tazminatı Hesaplamaları
- Bilirkişi raporlarının incelenmesi
- Örnek vaka incelemeleri

EĞİTİM PORTALI 24 SAAT AÇIKTIR. İSTEDİĞİNİZ GÜN VE SAATTE EĞİTİM VİDEOLARINA ULAŞABİLİRSİNİZ.

Eğitim ve Sınav Süreci İle İlgili Bilgiler

Eğitim toplam 24 saatten oluşmaktadır. Uzaktan eğitim şeklinde 1 ay süre verilmektedir. Eğitim sonunda  20 soruluk sınav yapılmaktadır.  Sınav süresi olarak 50 dakika verilmektedir. Sınavdan başarısız olunması durumunda açıklanan sınav tarihleri içerisinde toplamda 3 kez sınava giriş hakkı verilmektedir.

1 ay içerisinde 24 saatlik eğitimi tamamlayan ve eğitim sonunda yapılan sınavdan en az 50 notu alan adaylara belge düzenlenerek adreslerine gönderilecektir.

NOT: Videoların izlenme oranları kayıt altında tutulmaktadır. Bilirkişilik Daire Başkanlığı ile video takip listeleri ve sınav sonuç raporları düzenli aralıklarla paylaşılmaktadır.

KREDİ KARTI VE EFT YÖNTEMLERİ İLE ÖDEME YAPABİLİRSİNİZ

BANKA HESAP BİLGİSİ  (Kredi kartıyla ödemek istediğiniz takdirde başvuru esnasında ödeme yapabilirsiniz)
Alıcı Adı             : Sakarya Üniversitesi Dön. Ser. İşl. Md.
Hesap No           : 27-464698-2

Çalışma Saatleri: 09:30 - 12:30  || 13:30 - 17:30
Adres: Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAUSEM) Esentepe Kampüsü 54187 Serdivan/SAKARYA
Tel:   0264 295 42 20