İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ                  30 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 23:59

EĞİTİM TARİHİ                               1- 31 EKİM 2021

SINAV HAFTASI                               25 - 31 EKİM 2021

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır.

Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir.

Eğitim portalındaki videolar eğitim sonrasında da sürekli olarak açık kalmaktadır.

Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Eğitime, Eğitim Portalına Giriş butonuna basarak katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adı: TC Kimlik Numaranız
Şifre              : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Sınav: Sınav tarihleri aday işlemleri panelinden görüntülenebilmektedir.

Belirtilen sınav tarihi aralığında sınava 3 kez giriş yapma hakkı bulunmaktadır. Belirtilen tarih aralığında istenilen gün ve saatte, sınava, eğitim portalında Sınav bölümünden giriş yapılabilmektedir.

Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır.

Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Sertifika: Sertifikalar, e- sertifika olarak e-devlete yüklenecektir.

Ayrıca sertifika gönderilmeyecektir. E- sertifika için ücret alınmamaktadır.

“İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi" Tanıtım Videosu

KİMLER KATILABİLİR?

- Eğitime kişisel gelişim anlamında bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkes başvuru yapabilir.
İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar uzmanlığında Bilirkişilik yapmak isteyen kişiler

* 6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun 10 uncu ve Bilirkişilik Yönetmeliğinin 38 inci maddelerindeki bilirkişiliğe başvuru ve kabul koşullarını taşımak

- Avukatlar
- Hakimler
- İş Müfettişleri ve Uzmanları
- Yeminli Mali Müşavirler
- Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler
- İş güvenliği Uzmanları
- Üniversitelerin ön lisans veya lisans (hukuk öğrenimi görmüş kişiler dâhil) eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar
- Üst Düzey Yöneticiler
- İnsan Kaynakları Yöneticileri
- İnsan Kaynakları Uzmanları
- Personel Yöneticileri
- Personel Uzmanları

Bilirkişilik Yönetmeliği İçin Tıklayın

EĞİTİMİN AMACI
Uygulamada iş mahkemelerinin görev alanındaki uyuşmazlıklarda, işçilik alacağının hesaplatılması amacıyla bilirkişiye başvurulmaktadır. Bilirkişilerin, işçilik alacakları ile ilgili yasal esaslar ve işçilik alacaklarının hesaplanması hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu doğrultuda iş mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar eğitiminde bilirkişi adaylarına, önce iş hukukuna ilişkin teorik eğitim verilmesi daha sonra farazi olaylara dayalı olarak nitelikli hesaplama yapabilme yetisi kazandırılması amaçlanmaktadır.

İş mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar bilirkişiliği yapmak isteyen bilirkişi adaylarına gerekli teorik ve pratik eğitimin verilmesi ve bilirkişi adaylarının alt uzmanlık alanlarını belgelendirebilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Yukarıdaki bilgilendirmelerin dışında kişisel gelişim amacıyla da bu sertifika programına katılınabilinir.

EĞİTİM İÇERİĞİ

• Bilirkişilik Raporlarında Uyulması Gereken Kurallar
  • İş Hukukunda Temel Kavramlar
  • İş Hukukunun Kaynakları
  • İş Hukuku ve Alt İşveren
  • İş Yerinin Devri ve İş Sözleşmesi
  • İş Sözleşmesinin Türleri
  • İş Sözleşmesinin Sona Ermesi
  • İş Güvencesi
  • Sendikal Tazminat
  • İş Hukukunda Ücret Kavramı
  • Çalışma Süreleri ve İzinler
  • Yasal Kesintiler
  • Fazla Mesai
  • Ulusal Bayram Genel Tatil Ücreti ve Yıllık İzin
  • İş Hukukunda İşçilik Alacaklarında Kıdem ve İhbar Tazminatı
  • Kötü Niyet Tazminatı
  • Bilirkişi Raporlarının İncelenmesi
  • Örnek Vaka İncelemeleri

Toplamda 24 ders saati eğitim verilmektedir.

NOT: Videoların izlenme oranları kayıt altında tutulmaktadır. Bilirkişilik Daire Başkanlığı ile video takip listeleri ve sınav sonuç raporları düzenli aralıklarla paylaşılmaktadır.

Alıcı Adı             : Sakarya Üniversitesi Dön. Ser. İşl. Md.
Hesap No           : 27-464698-2

Mesai Saatleri: 08:30 - 12:30  || 13:30 - 17:30
Adres: Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAUSEM) Esentepe Kampüsü 54187 Serdivan/SAKARYA
Tel:   0264 295 42 20