0-36 Ay Çocuk Bakım Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ 15 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 23:59
EĞİTİM TARİHİ 16 ARALIK 2021- 15 OCAK 2022
SINAV HAFTASI 10 - 15 OCAK 2022

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir. Eğitim portalındaki videolar eğitim sonrasında da sürekli olarak açık kalmaktadır. Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Eğitime, bu sayfanın en altında yer alan Eğitim Portalı butonuna tıklayıp katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adı  : TC Kimlik Numaranız
Şifre               : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Sınav: Sınav tarihleri aday işlemleri panelinden görüntülenebilmektedir. Belirtilen sınav tarihi aralığında sınava 3 kez giriş yapma hakkı bulunmaktadır. Belirtilen tarih aralığında istenilen gün ve saatte, sınava, eğitim portalında Sınav bölümünden giriş yapılabilmektedir. Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır. Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Sertifika: Sertifikalar, e-sertifika olarak e-devlete yüklenecektir. E-sertifika için ücret alınmamaktadır. Ayrıca sertifika gönderilmeyecektir.

EĞİTİMİN TEMEL AMACI

Eğitimin temel amacı, Çocuk Bakım Uzmanlığı ile ilgili tüm bilgileri aktarmak, Çocuk Bakım Uzmanlığı hakkındaki temel süreçleri ve uygulamaları ayrıntılı bir şekilde öğrenmenizi sağlayarak hayata geçirmenize ve etkin bir şekilde kullanmanıza yardımcı olmaktır. Bunun yanında Sosyal Güvenlik Kurumunca Avrupa Birliği destekli "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında sigortalı ve eğitimli çocuk bakıcılığını teşvik etmek.

Ankara, İstanbul, İzmir illerinde ikamet eden, 0-36 Ay Çocuk Bakım Sertifikalı Bakıcı İstihdam Eden Annelere Aylık 300 Avro “Çalışan Anne Desteği” ödeniyor!

0-36 AY ÇOCUK BAKIM SERTİFİKALI BAKICI İSTİHDAM EDEN ANNELERE AYLIK 300 AVRO ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ

Çalışmak, işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu bütçenize aylık 300 avro Çalışan Anne Desteği sağlıyor. Destek miktarı 2021 yılında 325 avro, 2022 yılında 350 avroya çıkacaktır. Özel gereksinimli çocuğu olan veya bekar annelere fazladan 50 avro ödenmektedir. Proje kayıtları devam ediyor.

Destekten 4/a sigortalısı olarak tam zamanlı çalışan anneler çocuğu 36 aylık olana kadar faydalanabilmektedir. Söz konusu destekten Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ikamet edenler faydalanmaktadır. Fakat, bakıcılar uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim alabilmektedir.

0-24 ay arasında çocuğu olan anneler e-devlet şifresi ile www.sgkegitimlibakici.org veya www.sgk.gov.tr internet adresi üzerinden Ön Kayıt yapabilir. Ön kaydını başarıyla yapan ilk 3.700 anneye kesin kaydını yaptırmak üzere randevu verilecektir.

Üniversitemiz tarafından verilecek eğitim ve proje destekleri birbirinden ayrı faaliyetlerdir. Bu kapsamda, iki kurum arasında bir anlaşma veya bütçe aktarımı söz konusu değildir. Üniversitemiz kendi prosedürleri çerçevesinde, kendi belirleyeceği şartlarda ve ücret ile, bağımsız bir şekilde bu eğitimleri vermektedir. Söz konusu eğitim sertifikasıyla projeye başvuran kişilere sertifikanın onayı ve eğitim içeriği proje kapsamında verilen desteklerin şartlarına uygun olduğu takdirde ödeme yapılmaktadır.

PROJENİN DETAYLARINA VE TÜM SORULARINIZIN YANITINA BU LİNKTEN CEVAP BULABİLİRSİNİZ.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME: Sertifikalı Çocuk Bakıcılarına ve istihdam eden annelere teşvik SGK tarafından verilmektedir ve tüm süreç SGK tarafından yürütülmektedir.

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi yalnızca eğitim ve sertifikalandırma hizmeti vermektedir.

- Gelişimin İlkeleri

- Çocuk Sağlığı

- Çocuklarda İlkyardım

- Özel Eğitim

Toplamda 60 ders saati eğitim verilmektedir.

- İş hayatına atılacak öğrenciler ve yeni mezunlar

- Ankara, İstanbul, İzmir’de uygulanan “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında; aylık 300 avro “Çalışan Anne Desteği” almak isteyen anneler tarafından istihdam edilecek bakıcılar

- Kendisini Çocuk Bakım Uzmanlığı alanında geliştirmek isteyenler

- Çocuk Bakım Uzmanlığı alanındaki yetkinliğini belgelemek isteyenler

- Şirketlerin orta/üst düzey yöneticileri ve her kademe çalışanlar

- Kariyer hedefleri arasında yöneticilik yapma hedefi olanlar

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan kırmızı “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. Eğitim başlangıç tarihinde size kullanıcı adı ve şifreniz sms ve e-posta ile gönderilecektir. EFT yöntemiyle ödeme yapmak isteyen kişiler başvuru yap butonuna tıklamadan önce internet bankacılığı veya atm üzerinden eğitim ve kurslar hesabımıza ödeme yapabilir başvuru esnasında dekont yükleyerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

15 Aralık 2021

Bu Kategorideki Diğer Eğitimler