0-36 Ay Çocuk Bakım Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ                 31 EKİM 2020 CUMARTESİ 23:59

EĞİTİM TARİHİ                               02 KASIM - 15 KASIM 2020 (EĞİTİM SÜRESİ 2 HAFTADIR)

SINAV HAFTASI                             10 - 15 KASIM 2020

Eğitimin Temel Amacı:

Eğitimin temel amacı, Çocuk Bakım Uzmanlığı ile ilgili tüm bilgileri aktarmak, Çocuk Bakım Uzmanlığı hakkındaki temel süreçleri ve uygulamaları ayrıntılı bir şekilde öğrenmenizi sağlayarak hayata geçirmenize ve etkin bir şekilde kullanmanıza yardımcı olmaktır. Bunun yanında Sosyal Güvenlik Kurumunca Avrupa Birliği destekli "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında sigortalı ve eğitimli çocuk bakıcılığını teşvik etmek.

Eğitime Kimler Katılabilir:

- İş hayatına atılacak öğrenciler ve yeni mezunlar

- Ankara, İstanbul, İzmir’de uygulanan “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında; aylık 300 avro “Çalışan Anne Desteği” almak isteyen anneler tarafından istihdam edilecek bakıcılar

- Kendisini Çocuk Bakım Uzmanlığı alanında geliştirmek isteyenler

- Çocuk Bakım Uzmanlığı alanındaki yetkinliğini belgelemek isteyenler

- Şirketlerin orta/üst düzey yöneticileri ve her kademe çalışanlar

- Kariyer hedefleri arasında yöneticilik yapma hedefi olanlar

Eğitim Tamamen Uzaktan Eğitim Yöntemiyle Verilmektedir.

Eğitim uzaktan eğitim yöntemiyle verilecektir. Kayıtlı kurs paketi ve eğitim sonrasında yapılacak uzaktan sınav ile süreç tamamlanacaktır. Dersleri 15 gün içerisinde istediğiniz
zaman izleyebilirsiniz.Eğitimin sürecinin sonunda sertifika adresinize kargolanacaktır.

Ankara, İstanbul, İzmir illerinde ikamet eden, 0-36 Ay Çocuk Bakım Sertifikalı Bakıcı İstihdam Eden Annelere Aylık 300 Avro “Çalışan Anne Desteği” ödeniyor!

0-36 AY ÇOCUK BAKIM SERTİFİKALI BAKICI İSTİHDAM EDEN ANNELERE AYLIK 300 AVRO ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ

Çalışmak, işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu bütçenize aylık 300 avro Çalışan Anne
Desteği sağlıyor. Destek miktarı 2021 yılında 325 avro, 2022 yılında 350 avroya çıkacaktır. Özel gereksinimli çocuğu olan veya bekar annelere fazladan 50 avro
ödenmektedir. Proje kayıtları devam ediyor.

Destekten 4/a sigortalısı olarak tam zamanlı çalışan anneler çocuğu 36 aylık olana kadar faydalanabilmektedir.
Söz konusu destekten Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ikamet edenler faydalanmaktadır. Fakat, bakıcılar uzaktan
eğitim yöntemiyle eğitim alabilmektedir.

0-24 ay arasında çocuğu olan anneler e-devlet şifresi ile www.sgkegitimlibakici.org veya www.sgk.gov.tr internet adresi üzerinden Ön Kayıt yapabilir. Ön kaydını başarıyla yapan ilk 3.700 anneye kesin kaydını yaptırmak üzere randevu verilecektir.

Üniversitemiz tarafından verilecek eğitim ve proje destekleri birbirinden ayrı faaliyetlerdir. Bu kapsamda, iki kurum arasında bir anlaşma veya bütçe aktarımı söz konusu değildir. Üniversitemiz kendi prosedürleri çerçevesinde, kendi belirleyeceği şartlarda ve ücret ile, bağımsız bir şekilde bu eğitimleri vermektedir. Söz konusu eğitim sertifikasıyla projeye başvuran kişilere sertifikanın onayı ve eğitim içeriği proje kapsamında verilen desteklerin şartlarına uygun olduğu takdirde ödeme yapılmaktadır.

PROJENİN DETAYLARINA VE TÜM SORULARINIZIN YANITINA LİNKTEN CEVAP BULABİLİRSİNİZ.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME: Sertifikalı Çocuk Bakıcılarına ve istihdam eden annelere teşvik SGK tarafından verilmektedir ve tüm süreç SGK tarafından yürütülmektedir.
Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi yalnızca eğitim ve sertifikalandırma hizmeti vermektedir.

EĞİTİM İÇERİĞİ (60 SAAT)

• Çocuk ve Teknoloji
  • Çocuk Sağlığı
  • Çocuklarda İlkyardım

Sertifika sınavına kaç kere girme hakkım var?

Sertifika sınavına birinci sınavdan başarısız olma durumunda 2 kez daha girme hakkınız bulunmaktadır.

Sınav Türü Nedir?

Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır.

Sertifikam ne kadar sürede bana ulaşır?

Sertifikanız eğitim ve sınav aşamasının tamamlanmasının ardından 10 ila 15 iş günü içinde elinize ulaşacaktır. PTT kargo ile gönderim yapılmaktadır.

Nasıl kayıt olabilirim?

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan kırmızı “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. Eğitim başlangıç tarihinde size kullanıcı adı ve şifreniz sms ve e-posta ile gönderilecektir. EFT yöntemiyle ödeme yapmak isteyen kişiler başvuru yap butonuna tıklamadan önce internet bankacılığı veya atm üzerinden eğitim ve kurslar hesabımıza ödeme yapabilir başvuru esnasında dekont yükleyerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

Ödeme seçenekleri nelerdir?

Kredi kartıyla veya EFT/havale yoluyla ödeme yapabilirsiniz.

Taksit yapılabiliyor mu?

BANKA HESAP BİLGİSİ (Kredi kartıyla ödemek istediğiniz takdirde başvuru esnasında ödeme yapabilirsiniz)

Alıcı Adı             : Sakarya Üniversitesi Dön. Ser. İşl. Md.
Hesap No           : 27-464698-2