Sorularınıza daha hızlı yanıt almak için sausem@sakarya.edu.tr adresine e-posta gönderiniz.

PLC Sertifika Programı (Online ve Örgün Eğitim)

Yeni dönem “Uygulamalı Temel ve İleri  Seviye Siemens S7-200  ve S7-1200 PLC Kursu” başlıyor. Endüstriyel otomasyon, makine/üretim hattı imalatı veya bakım – onarım gibi alanlarda çalışan, çalışmayı düşünen teknik elemanlara yönelik olarak temel seviyede PLC programlama bilgi ve becerisi kazandırılması hedeflenmektedir.

Eğitimlerde tüm katılımcılar kendileri için ayrılmış PLC setleri üzerinde pratik olarak kodlama ve yazılım uygulaması yapmaktadır. Eğitim, PLC uzmanı Sakarya Üniversitesi öğretim elemanlarını katılımcılarla buluşturmaktadır.

PLC Kursuna Kimler Katılmalı?

- PLC programlamayı sıfırdan öğrenmek isteyenler

- PLC programlamayı temel düzeyde bilip uzmanlaşmak isteyenler

- Endüstriyel otomasyon konusuna gönül vermiş öğrenciler, teknisyenler, teknikerler ve mühendisler

EĞİTİM İÇERİĞİ

1- Online Eğitim Aşaması

PLC Tanım ve Türleri

PLC’ nin Kullanım Amacı ve Alanları,

PLC ile Röle Sistemleri Arasındaki Farklar ve Avantajları,

PLC Parçalarının Yapısı ve Fonksiyonları ,

PLC Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar

2- Örgün Uygulama Eğitim Aşaması

a)PLC cihazına giriş ve çıkış elemanlarını bağlama, PLC Besleme Bağlantısı, PLC Giriş Elemanları ve PLC’ye Bağlantıları, PLC Çıkış Elemanları ve Bağlantı Özellikleri, Çıkış Kontrol Lambaları, Küçük Motorlar, Selonoid Valfler ,Röle ve Motorlar ,Giriş ve Çıkışların Adreslenmeleri ve İfade Edilişleri Programlama,

b)Komutlar, Zamanlayıcılar, sayıcılar, karşılaştırma komutları ve özel komutlar, Veri karşılaştırma, Matematik İşlemler, Veri taşıma, Altprogram ve program kontrol komutları, Sıralı kontrol, Lojik komutlar, Veri kaydırma ve  Döndürme, Analog giriş ve çıkışlar, Kesmeler, Yüksek hızlı sayıcılar, Yüksek hızlı çıkışlar.

Kurs Süresi: 24 saat

Kurs Yeri: Sakarya Üniversitesi

Kurs Takvimi: 26-27-28-29 Mayıs 2021(10:00 - 16:00 saatleri arası)

Kurs Ücreti: 900 TL ( kurs katılım sayısı 10 kişi ile sınırlıdır)

EĞİTİM SÜRECİ VE İŞLEYİŞİ

• Eğitim sistemi online eğitim ve devamında örgün eğitim yöntemiyle gerçekleşmektedir.
  • Eğitim programına kayıt işleminin tamamlanmasının ardından belirtilen eğitim tarihinde program açılmaktadır.
  • Eğitim başladığında kullanıcı adı ve şifre mesaj yolu ile iletilmektedir.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Katılım Belgesi" verilecektir.
  • Belgeniz eğitim bitiş tarihinden sonraki 1-2 hafta içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.

Eğitimi Paylaş