Köprülü Vinç Operatörü Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ 15 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA 23:59
EĞİTİM TARİHİ

17 ŞUBAT 2023 -  15 MART 2023

TELEGRAM KANALIMIZA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir. Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Kullanıcı Adı  : TC Kimlik Numaranız
Şifre               : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Eğitim Katılım Belgesi: Belgeler e-devlete yüklenecektir. E-devlete yüklenen belge için ücret alınmamaktadır. Ayrıca belge gönderilmeyecektir.

15UY205-3 Köprülü Vinç Operatörü seviye-3 ulusal yeterliliğinde yapılan tadil değişiklik sonrası, adayın yeterlilik birimlerinde tanımlı öğrenme çıktılarını/kazanımlarını içeren eğitim programını başarıyla tamamlaması ve belgelendirmesi gerekmektedir.

Köprülü Vinç Operatörü ulusal yeterliliğinin içeriğinde belirtilen ve yeterlilik birimlerinde tanımlı öğrenme çıktılarını ilgili köprülü vinç operatörü eğitimi ile tadil sonrası gelen şart sağlanıp mesleki yeterlilik sınavına girilebilmektedir.

Toplu başvurular için sausem@sakarya.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Toplu başvurulara ilişkin kurumumuzun belirlediği indirim yüzdeleri aşağıdaki gibidir.

48 kişi ve üzeri sayıdaki başvurularda %10,

72 kişi ve üzeri sayıdaki başvurularda %15,

96 kişi ve üzeri sayıdaki başvurularda %20 indirim oranı uygulanacaktır.

Yeterlilik Birimi (A): İş Sağlığı Güvenliği, Çevre Koruma Ve Kalite Yönetim Sistemleri

• Çevre Koruma ve Geri Dönüşüm
  • İlkyardım, İş kazaları ve Meslek Hastalıkları
  • İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili genel bilgiler
  • Kalite Kontrol
  • Kişisel Koruyucu Donanımlar ve Kullanımı
  • Köprülü Vinç Kullanımında Güvenlik Kuralları

Yeterlilik Birimi (B): Köprülü Vinçle Elleçleme

• Elleçleme İşlemlerinde İş Organizasyonu
  • Haberleşme cihazları kullanımı
  • Kaldırma Ataşmanları ve Ekipmanları
  • Köprülü Vinç Çeşitleri (çift kirişli, tek kirişli, portal ve pergel vb.)
  • Köprülü Vinç Güvenlik Sistemleri ve Kontrolleri
  • Köprülü Vinç Hareketleri
  • Köprülü Vinç Otonom ve Periyodik Bakımı ve Kontrolleri
  • Köprülü Vinç Tanıtımı ve Kullanımı
  • Köprülü Vinçle İndirme veya Boşaltma
  • Köprülü Vinçle Kaldırma ve Taşıma
  • Sapan Ekipmanları ve Elemanları
  • Sapanlama işlemi, metot ve yöntemleri
  • Uyarı, ikaz ve yönlendirme işaretleri
  • Vinç Bileşenleri ve Elemanları
  • Vinç ve Elleçleme Terminolojisi
  • Köprülü Vinçlerde Meydana Gelebilecek Arızalar ve Operatör Tarafından Giderilebilecek Onarımlar

Fabrikalarda, depolarda kısacası üretimin olduğu tüm işletmelerde köprülü vinç (tavan vinci) kullanılmaktadır. İlgili eğitim adaylara Köprülü Vinç Operatörü ulusal yeterliliğinde belirtilen ve yeterlilik birimlerinde tanımlı öğrenme çıktılarını kazandırmaktadır. Köprülü Vinç Operatörü eğitimi ile tadil sonrası gelen eğitim şartı sağlanıp mesleki yeterlilik sınavına girilebilmektedir.

• Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, eğitime herkes başvurabilir.

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan kırmızı “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. Eğitim başlangıç tarihinde size kullanıcı adı ve şifreniz sms ile gönderilecektir. EFT yöntemiyle ödeme yapmak isteyen kişiler başvuru yap butonuna tıklamadan önce internet bankacılığı veya atm üzerinden eğitim ve kurslar hesabımıza ödeme yapabilir başvuru esnasında dekont yükleyerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

Eğitim Ücreti (KDV dahil)
15 Şubat 2023