Temel Nefes Eğitimi Sertifika Programı

Eğitiminize  UZET Eğitim Portalı üzerinden  katılabilirsiniz.

Nefes Teknikleri Eğitimi, katılımcıların zihinsel ve bedensel açıdan farkındalıklarını arttırmak için hazırlanan online eğitim programıdır. Nefes Teknikleri Eğitimi sayesinde katılımcılar nefes egzersizi yapmayı öğrenirler. Nefes tekniklerini öğrenmek ve uygulamak, psikolojik sorunlarla başa çıkma konusunda oldukça önemlidir. Nefes Teknikleri Eğitimi sayesinde katılımcılar, doğru nefes alma yöntemleri hakkında uzman hale gelmektedir.

Nefes Teknikleri Eğitimi Nedir?

Nefes Teknikleri Eğitimi, katılımcılara doğru nefes alma tekniklerinin öğretildiği bir online eğitim programıdır. Nefes Teknikleri Eğitimi, yanlış nefes almanın insan bedenine ve psikolojik sağlığına olan etkisini kapsamaktadır.

Nefes egzersizi aletlerine gerek duymadan doğru nefes alma yöntemleri anlatılmaktadır.

Nefes Teknikleri Eğitimi kapsamında öğretilecek olan yöntemlerin insan psikolojisine olan faydaları birçok bilimsel araştırma tarafından kanıtlanmıştır. Nefes Teknikleri Eğitimi sayesinde katılımcılar, zihin ve beden farkındalığı hakkında donanımlı hale gelecektir. Nefes Teknikleri Eğitimi, kişilerin beden farkındalıklarının artmasını sağlamaktadır.

Bu eğitime katılarak şunları öğreneceksiniz:

• Nefes tekniklerinin ne olduğunu,

• Nefes tekniklerinin ne işe yaradığını,

• Nefes egzersizi ve çalışmalarının ne zaman uygulanması gerektiğini,

• Doğru nefes alma tekniklerinin insan sağlığı üzerindeki etkisini,

• Zihin ve beden farkındalığının nasıl arttırılacağını,

• Nefes tekniklerinin nasıl uygulanması gerektiğini.

Nefes Teknikleri Eğitimi'ne şu kişiler katılabilir:

• Solunum hastalığı tanısı alanlar,

• Nefes darlığı çekenler,

• Psikologlar,

• Psikiyatristler,

• Psikolojik danışmanlar,

• Yaşam koçları,

• Stresle başa çıkmakta zorlananlar,

• Pilates eğitmenleri,

• Yoga eğitmenleri,

• Hamileler,

• Odaklanma problemi yaşayanlar,

• Hiperaktivite tanısı konan kişiler,

• Sporcular,

• Sahne ve ses sanatçıları,

• Meditasyona ilgi duyanlar,

• Doğru nefes alma tekniklerini öğrenmek isteyen herkes.

Nefes Koçluğu Eğitim içeriği,

Koçluk nedir?

Koçun sahip olması gereken özellikler neler?

Koç duruşu nedemek?

GROW Model nedir?

Smart nasıl uygulanır?

Koçlukta iletişim becerileri neler?

Koçluğun önkabulleri, prensipleri

Koçluk seanslarında kullanılan araçlar neler?

Güçlü gözlemler nasıl olur?

Temel yetkinlikler neler?

Solunum sistemi nasıl çalışır?

Solunum devri nasıl olur?

Burun nefesinin önemi,

Gırtlak, akciğer, Bronşlar,

Diyafram kullanımı nasıl olmalı,

Doğru nefesin insan sağlığı üzerindeki etkileri

Doğru nefes nedemek?

Nefesimiz bize ne anlatır? Nefes analizi

Medula, Beyin dalgaları

Nefes teknikleri

Diyafram nefesi

40 nefes

60 nefes

Dönüşümlü burun nefesi

3-3-1 nefesi

Stres için uygulanan nefes

Olumlama nefesi

Zihin performans arttırıcı nefes

Duygu yönetim nefesi

Sufi nefes

Endişe kaygı nefesi

CP ÖLÇÜMÜ

CP Süresini arttırmak için kullanılan teknikler

Diyafram kasını güçlendirici teknikler

4 tur nefes

Uyku oncesi nefes

4-7-8 nefesi

Birlik bilinci nefesi,

Shitali nefesi

Körük nefesi

Burun açma nefesi

Ateş nefesi

Aslan nefesi

Kahkaha nefesi

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler eğitimlerini bitirdikten 1 hafta sonra sertifikalarını turkiye.gov.tr (e-Devlet kapısı) sistemine girdiklerinde görebilmekte ve sertifikalarını e-devlet sistemi üzerinden sorgulayabilmektedir.

Aşağıdaki butona tıklayarak sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.

Haziran 2021'den itibaren sertifikalarımızın %95'i basılı olarak değil dijital olarak gönderilmektedir. Adaylarımız turkiye.gov.tr sistemine girip sertifikalarını karekodlu olarak bilgisayarına indirebilmekte ya da yazıcılarından çıktı alabilmektedirler.

Bu sertifikalar için tüm onaylar verilmiş olup, tekrardan başkaca bir onaya ihtiyaç duyulmamaktadır.

Sınav tarihleri "aday işlemleri panelinden" görüntülenebilmektedir. Aşağıdaki butona tıkladıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Aday İşlemleri Paneli'nde karşınıza açılacak olan ilk sayfada sınav tarihinizi görebilirsiniz.

Belirtilen sınav tarihi aralığında sınava 3 kez giriş yapma hakkı bulunmaktadır. Belirtilen tarih aralığında istenilen gün ve saatte sınava, eğitim portalında Sınav bölümünden giriş yapılabilmektedir.

Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır. Sınav yaklaşık 20 soru 30 dakika sürmektedir. Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan kırmızı “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. Eğitim başlangıç tarihinde size kullanıcı adı ve şifreniz sms ile gönderilecektir. EFT yöntemiyle ödeme yapmak isteyen kişiler başvuru yap butonuna tıklamadan önce internet bankacılığı veya atm üzerinden eğitim ve kurslar hesabımıza ödeme yapabilir başvuru esnasında dekont yükleyerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

Eğitim Ücreti (KDV dahil)
15 Şubat 2023

Bu Kategorideki Diğer Eğitimler