İş Hukuku Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ                  30 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 23:59

EĞİTİM TARİHİ                               1- 31 EKİM 2021

SINAV HAFTASI                               25 - 31 EKİM 2021

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır.

Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir.

Eğitim portalındaki videolar eğitim sonrasında da sürekli olarak açık kalmaktadır.

Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Eğitime, Eğitim Portalına Giriş butonuna basarak katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adı: TC Kimlik Numaranız
Şifre              : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Sınav: Sınav tarihleri aday işlemleri panelinden görüntülenebilmektedir.

Belirtilen sınav tarihi aralığında sınava 3 kez giriş yapma hakkı bulunmaktadır. Belirtilen tarih aralığında istenilen gün ve saatte, sınava, eğitim portalında Sınav bölümünden giriş yapılabilmektedir.

Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır.

Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Sertifika: Sertifikalar, e- sertifika olarak e-devlete yüklenecektir.

Ayrıca sertifika gönderilmeyecektir. E- sertifika için ücret alınmamaktadır.

EĞİTİM TANITIMI

İş hukuku, ücret ve tazminatların vergilendirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği ve bordro gibi konularda işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak uzman personel talebi fazla olmasına rağmen, bu alanda yetişmiş az sayıda personel bulunmaktadır.
Program, uygulamaları doğru ve süreklilik arz edecek şekilde hayata geçiren, gerek pratik gerekse teknik bilgi ve alt yapıya sahip, donanımlı ‘İş Hukuku Uzmanı’ yetiştirmeyi hedeflemektedir.

EĞİTİM İÇERİĞİ

İş Hukuku Kavramı- Tarihçe ve Özellikler
İş Hukuku'nun Kaynakları
Çalışma Yaşamının Örgütleri ve İş Yapısı
Alt işveren Kavramı
Bireysel İş Hukukunun Kapsamı
İş Sözleşmesinin Türleri
İş Sözleşmesi Yapma Özgürlüğü ve Sınırları
İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar
İş Sözleşmesinin Feshi
İş Güvencesi
İş Güvencesi ve İşten Çıkarma
İbraname- Kıdem Tazminatı- Çalışma Süreleri
Çalışma Süreleri ve İzinler
Yıllık Ücretler

Toplamda 36 ders saati eğitim verilmektedir.

BAŞVURU HAKKINDA

Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, bu sertifika eğitimine herkes başvurabilir.

Eğitime katılacak adaylar her hangi bir firma adına eğitimlerini fatura ettirmek istiyorlar ise başvurularını yaptıkları gün dekont ve firma bilgilerini bilgeng@sakarya.edu.tr mail adresine mutlaka mail atmalıdırlar.

Alıcı Adı             : Sakarya Üniversitesi Dön. Ser. İşl. Md.
Hesap No           : 27-464698-2

Mesai Saatleri: 08:30 - 12:30  || 13:30 - 17:30