Kamuda Sendika Temsilcisi Uzmanlığı Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ                30 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 23:59

EĞİTİM TARİHİ                             1 - 31 EKİM 2021

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır.

Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir.

Eğitim portalındaki videolar eğitim sonrasında da sürekli olarak açık kalmaktadır.

Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Eğitime, Eğitim Portalına Giriş butonuna basarak katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adı: TC Kimlik Numaranız
Şifre              : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Eğitim Katılım Belgesi: Belgeler, e-devlete yüklenecektir.

Ayrıca belge gönderilmeyecektir. E-devlete yüklenen belge için ücret alınmamaktadır.

EĞİTİMİN TANIMI

Çalışanların ve işverenlerin çalışma ilişkilerinde ortak ekonomik, sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için meydana getirdikleri tüzel kişiliğe sahip kuruluşlar olan sendikalara, daha donanımlı ve daha dinamik bir teşkilat yapısı oluşturacak bir içerik sunulmaktadır.

PROGRAMIN AMACI

Bütün örgütlü mücadelelerde olduğu gibi sendikaların kurumsal varlığını sürdürebilmeleri; kendilerini var eden, hayat veren kişilerin bilincine, eğitimine ve onların dünya vizyonuna bağlıdır. Sendikaların taşıdığı ahlaki ve entelektüel değerleri Sendikanın temelini belirler. Sendikaların her kademesinde görev alan kişilerin eğitim ve gelişimiyle, sendikalar da dönüşüm ve gelişim gösterirler. Özellikle sendikalarımızın işyeri temsilcileri demokratik, katılımcı ve çağdaş sendikacılığın gelişiminde hayati derecede önemli kişilerdir. Temsil ettikleri sendikalarla işyerindeki çalışanların arasında oynadıkları köprü göreviyle, sendikaları kurumlarının ve üyelerinin nezdinde bütünüyle temsil ederler. Bu yönüyle sendikanın işyerindeki zaafiyetini ya da etkinliğini belirleyen kişilerdir. Bu bağlamda hazırlanan sertifika programımız; sendikanın değer ve ideallerinin savunucuları olan yönetici ve temsilci kadroları başta olmak üzere, yönetici/temsilci adayı olan tüm sendika üyelerine

Kanun, mevzuat, siyasi ve demokratik gelişmeler gibi teknik bilgiler yanında hayatın her alanında kullanabilecekleri etkili iletişim, liderlik ve hitabet, beden dili, diksiyon, ikna kabiliyeti, nezaket ve görgü kuralları gibi kişisel gelişim içinde son derece gerekli olan konuları içerisine alan geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. Bunların yanında mobbing, ergonomi, iş sağlığı ve güvenliği vb. konularda edinecekleri bilgilerle her yönden oldukça donanımlı ve bilgili hale gelecek sendika üye, temsilci ve yöneticileri sahada tüm çalışanlarla daha güçlü ve etkili bir iletişim kurabilecek, çalışma ilişkilerine ve demokrasi kültürüne katkıda bulunabilecek, işyerinde katılımcılığı ve sonuçta verimliliği artırabilecek, işyerlerinin ve çalışanların sorunlarının tespiti ile çözümüne katkıda bulunabilecek tüm bunların sonucunda temsil ettikleri sendikanın önem ve başarısını arttırarak üyelerine çok daha kaliteli hizmet sunacaktır.

BAŞVURU ŞARTI

Herhangi bir başvuru şartı aranmamaktadır. İsteyen herkes başvuru yapabilir.

EĞİTİM İÇERİĞİ

1. Sendika Kavramı

-Tanımı

-Sendikacılıktaki Temel Kavramlar

-Tarihçesi

-Dünya’da ve Ülkemizde Gelişimi

-Sendikal Mücadele Tarihinden Örnekler

2. Endüstriyel Demokrasi-Sivil Toplum ve Sendikalar

3. Sendikal Hareketin Uluslararası Hukuki Dayanakları

4. Dünyada ve Türkiye’de Kamu Sendikacılığı Tarihi

5. Kamuda Sendikacılık ve Toplu Sözleşme (4688 Sayılı Kanun)

-Sendikaların Kuruluşu

-Sosyal İletişim Kuralları

15. Stres Yönetimi

16. Toplantı Yönetimi

Toplamda 55 ders saati eğitim verilmektedir.

Eğitime katılacak adaylar her hangi bir firma adına eğitimlerini fatura ettirmek istiyorlar ise başvurularını yaptıkları gün dekont ve firma bilgilerini bilgeng@sakarya.edu.tr mail adresine mutlaka mail atmalıdırlar.

BANKA HESAP BİLGİSİ (Kredi kartıyla ödemek istediğiniz takdirde başvuru esnasında ödeme yapabilirsiniz)
Alıcı Adı             : Sakarya Üniversitesi Dön. Ser. İşl. Md.
Hesap No           : 27-464698-2

Mesai Saatleri: 08:30 - 12:30  || 13:30 - 17:30