Özlük İşleri, Bordrolama ve SGK İşlemleri (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ 30 KASIM  2021 SALI 23:59
EĞİTİM TARİHİ 01 ARALIK - 31 ARALIK 2021

EĞİTİMİN AMACI

İşyeri açılış bildirgesi ile başlayarak, personel özlük dosyasının oluşturulması, SGK işe giriş - çıkış bildirgesi, iş görmezlik (istirahat) girişi, iş kazası bildirimi, İşkur işgücü çizelgesi , iş sözleşmesi türleri , iş akdi fesih, ücret bordrosunun hazırlama süreçlerinin detaylı olarak inceleme , kıdem-ihbar tazminatı hesaplama işlemlerini mevzuata uygun olarak hazırlanmasıdır.

İşletmelerin; insan kaynakları birimi, personel birimi, muhasebe birimlerinde personel konuları ile ilgilenen uzman ve elemanlarının iş hukuku ve personel uygulamaları konusunda eksikliklerini tamamlaması ve yasal gerekliliklere uygun iş yapmalarını sağlamak amacıyla gerekli bilgilerin uygulamalı olarak, UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİ ile aktarılması amaçlanmaktadır.

• Eğitime katılacak adaylar her hangi bir firma adına eğitimlerini fatura ettirmek istiyorlar ise başvurularını yaptıkları gün dekont ve firma bilgilerini bilgeng@sakarya.edu.tr mail adresine mutlaka mail atmalıdırlar.

Personel Özlük İşleri

- Amaç ve İşlevi
- İşçi, İşveren, İşveren Vekili, İşyeri Açılışı Tanımlanması,
- Personel Özlük Dosyası İçeriği
- İşe Giriş, İşten Çıkış İşlemleri
- İş sözleşmesinin feshi
- Yabancı Çalıştırma Şartları
- İş Sözleşmesi Türleri ve Önemi
- Yıllık İzin hak edişi ve kullanımı
- Yıllık izinde dikkat edilmesi gereken hususlar
- Resmi Bildirimler ( SGK , İşkur )
- İş kazaları ve bildirimleri
- İPC

Ücret ve Bordrolama

- Bordrolama konusunda genel bilgilendirme
- Bordro nedir?
- Ücret pusulası nedir?
- Bu evraklarda asgari bulunması gereken bilgiler nelerdir?
- Bordroların imzalatılma zorunluluğu
- Ücret ile ilgili kavramların açıklanması (Brüt ücret, Net ücret, Giydirilmiş ücret nedir?)
- İşçilere uygulanan gelir vergisi tarifesi
- Asgari ücret kavramı, tavan ücret ve sigorta primlerinde hesaplamaya etkisi
- Ücret - Fazla çalışma - Fazla sürelerle çalışma - Resmi tatil, hafta sonu çalışmaları
- Prime esas kazanç nedir? - Prime tabi olan kazanç unsurları nelerdir? - Prime tabi olmayan kazanç unsurları nelerdir ?

Ücret ve Bordrolama,

- Taban ücret, tavan ücret uygulaması nedir ?
- Prim kesintisi yapılan sigorta kolları ve sigorta prim oranları
- Normal işçilerde brüt ücretten net ücrete ulaşımda yapılacak kesintiler
- İşçiden yapılacak kesintiler
- İşverenden yapılacak kesintiler
- Maaş ücretinin maliyet hesabı
- Normal – Emekli çalışan brütten nete ücret hesaplaması
- Asgari geçim indirimi ve hesaplama örnekleri
- Ücret hesaplama örnekleri
- Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı hak kazanma koşulları ve hesaplamaları
- Kötü niyet tazminatı  dava şartı
- Kötü niyet tazminatı ispat yükü
- Kötü niyet tazminatı hesaplama
- Sendikal tazminat dayanağı
- Sendikal tazminat dava şartı
- Sendikal tazminat ispat yükü
- Sendikal tazminat hesaplama
- Ayrımcılık tazminatı dayanağı
- Ayrımcılık tazminatı dava şartı
- Ayrımcılık tazminatı ispat yükü
- Ayrımcılık tazminatı hesaplama
- İş kazası tazminatı
- İşe iade koşulları ve tazminat hesaplaması
- İşe iade davası açma süresi
- Kişisel verileri koruma kanunu İnsan Kaynaklarına etkisi

KİMLER KATILMALI

İşletmelerin Özlük, Bordrolama ve SGK işlemlerini gerçekleştirenler,

İnsan Kaynakları Yönetimi konusunda bilgi ve becerilerini geliştirerek, kariyer yapmak isteyenler,

İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanları, uzman yardımcıları ve elemanları,

Mali Müşavirler,

YMM, MM ve SMMM bünyesinde çalışan ve firmaların bordro ve personel işlerini yürüten muhasebe yetkilileri ve elemanları

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olup İnsan Kaynakları ve Personel Yönetimi konusunda kariyer yapmak isteyenler

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan kırmızı “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. Eğitim başlangıç tarihinde size kullanıcı adı ve şifreniz sms ve e-posta ile gönderilecektir. EFT yöntemiyle ödeme yapmak isteyen kişiler başvuru yap butonuna tıklamadan önce internet bankacılığı veya atm üzerinden eğitim ve kurslar hesabımıza ödeme yapabilir başvuru esnasında dekont yükleyerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

15 Aralık 2021

Bu Kategorideki Diğer Eğitimler