Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Danışmanlığı Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ 15 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA 23:59
EĞİTİM TARİHİ

17 ŞUBAT 2023 -  15 MART 2023

TELEGRAM KANALIMIZA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir. Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Kullanıcı Adı  : TC Kimlik Numaranız
Şifre               : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Eğitim Katılım Belgesi: Belgeler e-devlete yüklenecektir. E-devlete yüklenen belge için ücret alınmamaktadır. Ayrıca belge gönderilmeyecektir.

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROLARI ÇALIŞMA YÖNERGESİ

MADDE 7- (1) Aile ve Dinî Rehberlik Bürolarında istihdam edilmek üzere alınan vaizler bürolarda görevlendirilir. Görevlendirilecek yeterli sayıda vaiz bulunmadığı durumlarda din hizmetleri uzmanı ve dört yıllık dinî yüksekokul mezunu Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarındaki personel de görevlendirilir. (2) Görevlendirilecek vaizlerin görev alanıyla ilgili konularda birikim ve tecrübeye, kendisine yöneltilecek dinî soruları cevaplandırma salahiyetine ve iletişim becerisine sahip ve diğer kurumlarla iş birliği kurabilecek personel olmasına dikkat edilir. (3) Kadın, genç, çocuk ve aile konularında akademik çalışma yapanlara görevlendirmelerde öncelik verilir.

• Çocukluk Dönemi, Din ve Çocuklara Yaklaşımlar
  • Stratejik Düşünme ve Davranış Modelleri
  • Dini Danışma ve Rehberlik
  • Analitik Düşünme
  • Dini- Manevi Danışmanlık Nedir?
  • İkna Etme, Etkili Konuşma
  • Danışmanlık İlke ve Teknikleri
  • İletişim Teknikleri
  • Terapotik Koşullar
  • Çatışma Yönetimi
  • İstismar Mağduru Çocuklarla Görüşme Teknikleri
  • Problem Çözme
  • Mağdurla Görüşme Teknikleri
  • Beden Dilini Etkin Kullanma
  • Ailevi Sorunların Çözümünde Manevi Danışmanlık
  • Özgüven, Gelişim Aşamaları
  • Vaka Analizi
  • Özgüveni Yükseltme Yolları
  • İslam Aile Hukuku
  • Nikah Akdi
  • Ailenin İşleyişi ve Haklar
  • Ailenin Sona Ermesi

Din hizmetleri uzmanı veya dört yıllık dinî yüksekokul mezunu Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım veya bu yönde kendisini geliştirmek isteyen herkes.

Türkiye'nin her tarafından internet üzerinden katılımın sağlanacağı bu eğitim programının amacı, Aile ve Dinî Rehberlik Bürolarında istihdam edilmek üzere görevlendirilecek danışmanların yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Din görevlileri, ailelerle birebir ilişki içerisinde hizmet sunarak, görev yaptıkları mahalle ve köyde insanların sosyal ve ekonomik durumlarını yakından takip edecekler.

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler eğitimlerini bitirdikten 1 hafta sonra sertifikalarını turkiye.gov.tr (e-Devlet kapısı) sistemine girdiklerinde görebilmekte ve sertifikalarını e-devlet sistemi üzerinden sorgulayabilmektedir.

Aşağıdaki butona tıklayarak sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.

Haziran 2021'den itibaren sertifikalarımızın %95'i basılı olarak değil dijital olarak gönderilmektedir. Adaylarımız turkiye.gov.tr sistemine girip sertifikalarını karekodlu olarak bilgisayarına indirebilmekte ya da yazıcılarından çıktı alabilmektedirler.

Bu sertifikalar için tüm onaylar verilmiş olup, tekrardan başkaca bir onaya ihtiyaç duyulmamaktadır.

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan kırmızı “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. Eğitim başlangıç tarihinde size kullanıcı adı ve şifreniz sms ile gönderilecektir. EFT yöntemiyle ödeme yapmak isteyen kişiler başvuru yap butonuna tıklamadan önce internet bankacılığı veya atm üzerinden eğitim ve kurslar hesabımıza ödeme yapabilir başvuru esnasında dekont yükleyerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

Eğitim Ücreti (KDV dahil)
15 Şubat 2023

Bu Kategorideki Diğer Eğitimler