Diş Hekimliği Asistanı Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ 15  ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA 23:59
EĞİTİM TARİHİ 17 ŞUBAT 2023 -  15 MART 2023
SINAV HAFTASI 10 - 15 MART 2023

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir. Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Eğitime, bu sayfanın en altında yer alan Eğitim Portalı butonuna tıklayıp katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adı  : TC Kimlik Numaranız
Şifre               : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Sınav: Sınav tarihleri aday işlemleri panelinden görüntülenebilmektedir. Belirtilen sınav tarihi aralığında sınava 3 kez giriş yapma hakkı bulunmaktadır. Belirtilen tarih aralığında istenilen gün ve saatte, sınava, eğitim portalında Sınav bölümünden giriş yapılabilmektedir. Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır. Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Sertifika: Sertifikalar, e-sertifika olarak e-devlete yüklenecektir. E-sertifika için ücret alınmamaktadır. Ayrıca sertifika gönderilmeyecektir.

EĞİTİM İÇERİĞİ

• Ağız ve Diş Anatomisi
  • Diş Hekimi Muayenehanesinin İşlevi
  • Hasta Kayıtları, Dental ve Medikal Bilgilerinin Kaydedilmesi, Hastaların Randevu ve Zamanlarının Ayarlanması
  • Hastaların Karşılanması
  • Hasta Kayıtlarının Tutulması
  • Diş Hekimliği ile İlgili Temel Kavramlar ve Materyaller
  • Diş Hekimi Yardımcısının Görevi ve Önemi
  • Hastanın ve Tedaviye Göre Kullanılacak Malzemelerin Hazırlanması (Kanal Tedavisi, Cerrahi, Diş Dolgusu vb.)
  • Diş Hekimliğinde Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon (Sterilizasyon Metotları, Enfeksiyondan Korunma Metotları)
  • Enfeksiyondan Korunma Metotları
  • Kullanılan Alet ve Cihazların Korunması
  • Muayenehanede Kullanılan Cihaz ve Aletlerin Temizliği, Bakımı ve Korunması
  • Temel Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Prensipleri
  • Diş Hekimliğinde Kullanılan Cihazlar, Aletler ve Temel Sarf Malzemeler
  • Diş Hekimliğinde Radyoloji

EĞİTİMİN TANITIMI
Diş hekimliğinde yardımcı personel hizmetinin önemi, çeşitlenen tedavi seçenekleri ve genişleyen klinik uygulama alanları ile paralel olarak artmaktadır. Sektörde yer alan hastane ve özel kliniklerde yardımcı personel olarak pek çok birey istihdam edilmekte ve bu bireyler sekreterya, sterilizasyon veya cerrahi asistanlık gibi pek çok kritik alanda temel bir eğitimden geçmeksizin hizmet verebilmektedir.

Eğitim programının amacı, sektörde hizmet veren yardımcı personelin, sektördeki  çağdaş uygulamalarda bilgi düzeylerini artırarak sunulan hizmetin kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olmaktır.

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler eğitimlerini bitirdikten 1 hafta sonra sertifikalarını turkiye.gov.tr (e-Devlet kapısı) sistemine girdiklerinde görebilmekte ve sertifikalarını e-devlet sistemi üzerinden sorgulayabilmektedir.

Aşağıdaki butona tıklayarak sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.

Haziran 2021'den itibaren sertifikalarımızın %95'i basılı olarak değil dijital olarak gönderilmektedir. Adaylarımız turkiye.gov.tr sistemine girip sertifikalarını karekodlu olarak bilgisayarına indirebilmekte ya da yazıcılarından çıktı alabilmektedirler.

Bu sertifikalar için tüm onaylar verilmiş olup, tekrardan başkaca bir onaya ihtiyaç duyulmamaktadır.

Sınav Soru Sayısı: 30 Soru

Sınav Süresi: 40 Dakika

Sınav tarihleri "aday işlemleri panelinden" görüntülenebilmektedir. Aşağıdaki butona tıkladıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Aday İşlemleri Paneli'nde karşınıza açılacak olan ilk sayfada sınav tarihinizi görebilirsiniz.

Belirtilen sınav tarihi aralığında sınava 3 kez giriş yapma hakkı bulunmaktadır. Belirtilen tarih aralığında istenilen gün ve saatte sınava, eğitim portalında Sınav bölümünden giriş yapılabilmektedir.

Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır. Sınav yaklaşık 20 soru 30 dakika sürmektedir. Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan kırmızı “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. Eğitim başlangıç tarihinde size kullanıcı adı ve şifreniz sms ile gönderilecektir. EFT yöntemiyle ödeme yapmak isteyen kişiler başvuru yap butonuna tıklamadan önce internet bankacılığı veya atm üzerinden eğitim ve kurslar hesabımıza ödeme yapabilir başvuru esnasında dekont yükleyerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

Eğitim Ücreti (KDV dahil)
15 Şubat 2023