Diş Hekimliği Asistanı Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

SON BAŞVURU TARİHİ 15 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 23:59
EĞİTİM TARİHİ 16 ARALIK 2021- 15 OCAK 2022
SINAV HAFTASI 10 - 15 OCAK 2022

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir. Eğitim portalındaki videolar eğitim sonrasında da sürekli olarak açık kalmaktadır. Eğitim başlangıç tarihinde tarafımızdan SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.

Eğitime, bu sayfanın en altında yer alan Eğitim Portalı butonuna tıklayıp katılabilirsiniz.

Kullanıcı Adı  : TC Kimlik Numaranız
Şifre               : TC Kimlik Numaranızın İlk Beş Hanesi

Sınav: Sınav tarihleri aday işlemleri panelinden görüntülenebilmektedir. Belirtilen sınav tarihi aralığında sınava 3 kez giriş yapma hakkı bulunmaktadır. Belirtilen tarih aralığında istenilen gün ve saatte, sınava, eğitim portalında Sınav bölümünden giriş yapılabilmektedir. Sınav uzaktan sınav yöntemiyle çoktan seçmeli (test) olarak yapılmaktadır. Sınavdan en az 50 puan alınması durumunda başarılı olup, tekrar sınava giriş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Sertifika: Sertifikalar, e-sertifika olarak e-devlete yüklenecektir. E-sertifika için ücret alınmamaktadır. Ayrıca sertifika gönderilmeyecektir.

EĞİTİM İÇERİĞİ

• Ağız ve Diş Anatomisi
  • Diş Hekimi Muayenehanesinin İşlevi
  • Hasta Kayıtları, Dental ve Medikal Bilgilerinin Kaydedilmesi, Hastaların Randevu ve Zamanlarının Ayarlanması
  • Hastaların Karşılanması
  • Hasta Kayıtlarının Tutulması
  • Diş Hekimliği ile İlgili Temel Kavramlar ve Materyaller
  • Diş Hekimi Yardımcısının Görevi ve Önemi
  • Hastanın ve Tedaviye Göre Kullanılacak Malzemelerin Hazırlanması (Kanal Tedavisi, Cerrahi, Diş Dolgusu vb.)
  • Diş Hekimliğinde Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon (Sterilizasyon Metotları, Enfeksiyondan Korunma Metotları)
  • Enfeksiyondan Korunma Metotları
  • Kullanılan Alet ve Cihazların Korunması
  • Muayenehanede Kullanılan Cihaz ve Aletlerin Temizliği, Bakımı ve Korunması
  • Temel Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Prensipleri
  • Diş Hekimliğinde Kullanılan Cihazlar, Aletler ve Temel Sarf Malzemeler
  • Diş Hekimliğinde Radyoloji

EĞİTİMİN TANITIMI
Diş hekimliğinde yardımcı personel hizmetinin önemi, çeşitlenen tedavi seçenekleri ve genişleyen klinik uygulama alanları ile paralel olarak artmaktadır. Sektörde yer alan hastane ve özel kliniklerde yardımcı personel olarak pek çok birey istihdam edilmekte ve bu bireyler sekreterya, sterilizasyon veya cerrahi asistanlık gibi pek çok kritik alanda temel bir eğitimden geçmeksizin hizmet verebilmektedir.

Eğitim programının amacı, sektörde hizmet veren yardımcı personelin, sektördeki  çağdaş uygulamalarda bilgi düzeylerini artırarak sunulan hizmetin kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olmaktır.

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan kırmızı “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. Eğitim başlangıç tarihinde size kullanıcı adı ve şifreniz sms ve e-posta ile gönderilecektir. EFT yöntemiyle ödeme yapmak isteyen kişiler başvuru yap butonuna tıklamadan önce internet bankacılığı veya atm üzerinden eğitim ve kurslar hesabımıza ödeme yapabilir başvuru esnasında dekont yükleyerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

15 Aralık 2021